dimecres, 16 de juny de 2021

Entrada de públic general? encara no toca!

L'altre dia vam rebre un amable mail sobre com era possible que a l'estadi no es permeti l'entrada d'acompanyants a la instal·lació per la competició d'avui. Un mail que agraïm perquè vam ser conscients que potser no s'entenia, sembla una decisió estranya i més amb la relaxació de les mesures sanitàries actuals gràcies als indicadors favorables, i encara més si des de les darreres competicions de fa un mes o així s'ha permès l'accés de cert nombre d'acompanyants.


Encara que no ho sembli és una decisió conscient i meditada. A Gavà, tant com a club, com des del Govern de la ciutat la protecció de les persones és primordial, ens expliquem.

[Recordem que tan sols poden accedir atletes inscrits i tècnics acreditats per nosaltres.]

(SPOILER: VIENE ROLLO)

- La Bòbila és una instal·lació urbana, costa d'aparcar i la gent arriba justeta.

- Des de juliol de 2020, com ha club, hem organitzat 8 competicions, tots amb el mateix sistema d'entrada, i sabem els pros i contres i els possibles problemes d'accés (taps). Vamos, que ho hem vist i ens ho veien venir.

- Recordem que no és un partit de futbol, o de basquet, on el public i els esportistes estan segregats. Els atletes han d'escalfar, NO ROMANEN ESTÀTICS i fan servir el carril de l'anella exterior que està a les grades. Més ple, més dificil.

- Quan es va fer el reglament de la competició en aquell moment l'aforament màxim estava reduït al 50%, ara és, amb les noves mesures de fa 10 dies, el 70%. A l'Estadi de La Bòbila hi ha un aforament OFICIAL de 1667, al 50% són unes 833 persones, al 70% unes 1166. Millor pero no suficient.

- En una competició a l'estadi podem entregar entre 350-400 dorsals (avui 400). Si posem tècnics, jutges i col·laboradors podem pujar al 500. Si posem dues persones per atleta ens anem als 1500.

- Podem dir, no vindran tants clar, ok, pot ser a primera hora arriben 600 persones (i controlar 600 persones) i la gent es queda a fins al final perquè vol veure els relleus, arriben 300 persones més i superar els 800-900, i pot passar que un atleta inscrit no pugui entrar perquè l'aforament està ple. Per garantir l'accés prioritari dels atletes hem de ser restrictius. No podem filtrar a la gent a l'entrada (és molt estreta), i no podem fer cua prioritària d'atletes vs acompanyants.

- Avui és una competició d'horari reduït, és a dir, tots els atletes vindran en 3-4 hores. No hi ha renovació perquè la gent normalment es queda fins al final. Qui entra rara vegada surt (i allivera plaça).

- Ara amb un aforament de 1100 és més fàcil, però no infal·lible, la nova mesura ens dóna més marge, però seguim havent de CONTROLAR L'AFORAMENT.

Aquí entra la mare dels ous. Hem de controlar l'aforament i "Se substitueix la cita prèvia per un control d'accés que permeti controlar l'aforament establert i la traçabilitat de contactes".

Per garantir la traçabilitat dels contactes la gent ha de signar una fulla de control (cosa que ja fèiem). En les 7 competicions anteriors, amb 400 dorsals entreguem CADA VEGADA més de 200-250 fulles d'autoresponsabilitat a la porta per què la gent no les porta de casa (no tinc impressora, m'he oblidat, ostres no ho sabia...), ara multipliqueu això per 2-3. EL TAP EL TENIM GARANTIT.

Tenim un personal control d'aforament molt limitat (2-3 persones), amb tantes competicions i ja tenim als "voluntaris" esgotats, els anem rotant i no podem dedicar més gent al control d'accés (els necessitem a la pista). Tenim un accés que és molt estret, i físicament no cap. Si la gent portes la fulla, seria agafar i temperatura, però no, per desgracia la realitat no és així. I com la gent no col·labora (inconscientment) no podem prendre riscos, hem de garantir l'acces dels atletes.

- La salut dels atletes i dels nostres voluntaris és el primer i la veritat ficar més de mil persones a l'estadi ara no toca. I exposar als nostres voluntaris a 1100 contactes quan poden ser 600 millor. Si podem passar la temporada així doncs.... passem.


Per exemple, el 3 de juliol tenim un Critèrium de Llançaments, un format molt diferent (baixa ocupació i format de tot el dia), i allí segurament serem més permissius, perquè el flux és molt baix i es pot permetre més "acompanyants" (seríem entre 100-150 persones simultànies a tot l'estadi en tot moment.

Esperem que ho enteneu i gràcies per la vostra comprensió.